En Hastig Sommer

Forside til En Hastig Sommer
Forsiden til En Hastig Sommer

Dette er nok den bog jeg har haft sværest ved at arbejde med og udgive. Ikke at skrive teksterne, men at redigere dem og så tale for bogen bagefter. Det er en digtsamling med tanker og følelser omkring et forhold, der blusser op til en hed forelskelse og så går i stykker. Det oplevedes som titlen siger, En Hastig Sommer, en sommer der gik over før det rigtig var blevet efterår.

Køb den hos Saxo

Eller bestil den til hjemlån på bibliotek.dk

Når den har været vanskelig, er det fordi det er selvoplevet. Teksterne blev til på baggrund af et kort kærlighedseventyr. De er altså skrevet til en virkelig konkret person. De er så også skrevet over tid og var oprindelig ikke tænkt til at skulle udgøre en samling.

Redigeringen

Men det er så sket, for jeg fik ideen at sætte dem sammen i et forløb, og så satte jeg mig for at redigere. Jeg sad med mange af de samme overvejelser, som jeg har luftet i indlægget om kærlighed i litteraturen.

Sproglig redigering

Her er jeg inde på hvordan det let kan blive banalt og klichéfyldt. Da jeg redigerede teksterne til udgivelse gjorde, jeg alt for at rense klichéer ud og at omskrive nogen ting til nye vendinger. Ikke noget med det sædvanlige “så blev jeg ked af det” og “stormende lykke.” Alt skulle formuleres originalt. Det var så det vanskeligste ved at redigere dem.

Jeg vil i den forbindelse nævne den smukke forside, der er designet af Kenny Weng. Jeg bad ham også om at undgå de sædvanlige kærlighedssymboler. Det lykkedes godt for ham.

Rækkefølgen

Det andet var at sætte dem i rækkefølge. Det var mindre vanskeligt. Her skulle det være en slags handling, der udgør de første famlende nærmen sig til hinanden, så gennembruddet med det tætte forhold. Så kommer krisen og bruddet, der gør ondt. Der er så en enkelt kortprosatekst, Min Eks, som jeg medtog fordi den passede tematisk. Den blev anbragt i slutningen, fordi den virkede som en sammenfatning af forløbet. Jeg tænkte så også lidt over titlen, og endte med En Hastig Sommer. Det var jo en sommer, som jeg havde syntes var for hurtig.

Sang til et digt fra En Hastig Sommer

Men jeg redigerede tabte hende, som er genstand for følelserne, kampen mod brystkræft. Derfor indsatte jeg til sidst et digt om sorg ved dødsfald. Det falder nok tematisk lidt udenfor, men jeg fandt det passende som slutning på bogen, når den virkelighed den beskrev nu var endt sådan.

Bogens efterliv

Den kom så ud i 2013 som e-bog, som trykt bog i 2015. Den har så været vanskeligere at sælge. Ikke kun fordi digtsamlinger generelt er svære at sælge, men også fordi jeg ikke har læst meget op fra den ved åben mikrofon. Det er personligt og rører ved et ømt punkt.

Men nogle af teksterne har ligget tilgængeligt på Nettet og har givet positiv respons. Så jeg håber arbejdet med den er lykkedes. En enkelt tekst er så alligevel kommet lidt ud, fordi jeg fandt på en melodi til den. Den skrev jeg for at øve et fast versemål, men uden enderim. Sådan skrev de gamle romere digte. Instagram-videoen ovenfor er min fremførelse af den.

Køb den hos Saxo

Eller bestil den til hjemlån på bibliotek.dk

Andre indlæg om mine udgivelser

Samlet præsentation af mit forfatterskab

Dette indlæg blev udgivet i Kortprosa, Lyrik, Mine udgivelser og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *