Ofte stillede spørgsmål

Spørgsmålstegn, som symbol på at dette er en side med ofte stillede spørgsmål.

Dette er de ofte stillede spørgsmål, som jeg er blevet spurgt om ved oplæsninger, møder, samtaler etc. Nogen er også stillet online. Hvis du har et spørgsmål til mig, som du ikke finder svar på her, så skriv det i kommentarfeltet eller skriv på Kontakt.

Om min person

Hvor gammel er du?

Jeg er født 16. oktober 1957. Jeg svarer på denne måde for ikke at skulle gå ind og rette det hvert år på min fødselsdag.

Hvad er din civilstand?

Ugift. Jeg er ikke fraskilt, men har haft en kæreste.

For øvrigt kan du læse en præsentation af mig her

Om mine udgivelser

Hvor udgiver du dine bøger?

Jeg udgiver dem på Saxo Publish, e-udgaven er mere gået over til Publizon. Udover den forholdsvis lave pris har det også den fordel, at man stadig har råderet over sin tekst.

Er det dyrt at udgive selv?

Det kommer an på hvor man udgiver, der er forskellige priser. Jeg har valgt min platform efter prisen, se svar på ovenstående spørgsmål.

Hvor stort et oplag har du på dine bøger?

Mine trykte bøger er udgivet i det såkaldte print on demand, hvor bogen trykkes efterhånden som den bestilles. Fordelen ved det er, at der ikke er nogen spildprocent i form af oplag, der ikke kan blive udsolgt.

Hvor kan man købe dine bøger?

Når jeg er ude og læse op har jeg mine bøger med, for forfatteren kan købe nogle eksemplarer af print on demand-bøger. Derudover kan de bestilles online på de fleste online boghandler, her er Saxo. De elektroniske og lydbøger kan købes på min Publizon-profil. De kan købes på de fleste platforme, men det meste af prisen går til mig fra de to linkede platforme.

Hvordan laver du dine bogomslag?

Da jeg ikke ligefrem svømmer i penge har jeg lavet dem så enkelt som muligt. To af dem er dog lavet af Kenny Weng, bestyrer af Fyldepennen.

Økonomien

Kan du leve af dine udgivelser?

Det korte svar er nej. Jeg har brødjob med at undervise i guitar og ukulele, men det er så heller ikke et brødjob, som jeg ligefrem er ked af. Hvis du er interesseret i at vide mere om det, klik her.

Giver dine udgivelser overskud.

Hvis jeg kun havde lavet de skønlitterære udgivelser, så var svaret nej. Men jeg har så udgivet nogle musikbøger, som med salg og bibliotekspenge tilsammen har rigeligt dækket hvad jeg ellers ville have tabt. Gyngerne og karrusellen, som man jo siger 🙂 Hvis du vil se dem, klik her

Hvad med royalties for kopiering

Jeg er en af de heldige, der får et pænt beløb fra CopyDan hvert år. Det er ellers ikke en indtægt, som en forfatter skal regne med. Det er held hvis det sker lejlighedsvist. Når jeg får et fircifret beløb hvert år, så skyldes det, at to af mine tekster bruges i Folkeskolens undervisning. Se nærmere mit indlæg om min bog Tong den Vise Drage og andre fortællinger.

Om mit forfatterskab

Hvornår begyndte du at skrive?

Allerede som barn. Du kan få det uddybet på siden Om mit forfatterskab

Du skriver jo også sange. Er der forskel på det og andre tekster?

Både ja og nej. Teksten står ikke alene, den vil have musik til at understrege sig og man er bundet til en fast form, men jeg holder på også en sangtekst bør have et ordentligt indhold. Se indlægget Sangtekster og skreven lyrik. Det er et punkt, hvor min skrivevirke og mit musikalske virke overlapper, så det er svært at sige hvor meget der hører til her på bloggen eller et andet sted. Interesserede henvises til Mit musikværksted og min profil på ReverbNation

Hvor meget af de du skriver bygger på dit liv?

Meget er inspireret af mit eget liv, men der er ingen historier som en til en er en gengivelse af mit eget liv, men visse ligheder er der nogen steder.

Tænker du at skrive en eller flere romaner?

Ja, det gør jeg. Se mit indlæg Igangværende YA Romanprojekt og Thriller om ludomani

Om denne blog

Hvordan har du opsat denne blog?

Den er opsat ved hjælp af WordPress. Jeg lærte at gøre det ved hjælp af et udmærket videokursus på Nemprogrammering

Hvad er din host for siden?

Simply. Den er enkel at finde ud af og forholdsvis billig.

Hvordan laver du dine videoer?

Når jeg optager bruger jeg min mobiltelefon, og jeg har et selfiestativ med selfielampe. Jeg gør det ikke så meget med selfiefotos, jeg er jo ikke en ung sexet kvinde 😉 men jeg optager så fra tid til anden mig selv, der enten holder tale, læser en tekst op eller spiller. Jeg redigerer så videoen med Videopad fra NCH. Det er et let program med mange muligheder. For det meste er videoerne her indlejring fra YouTube, sommetider Instagram, når jeg gerne vil have den ledsagende tekst med.

2 Responses to Ofte stillede spørgsmål

    • Mons1957 skriver:

      Jeg har haft nogle betænkeligheder med at gøre det. Når jeg selv er udøvende forfatter kan det så godt være svært at anmelde andres bøger. Jeg ved godt, at andre forfattere har gjort det, men de har også fået at vide, når de giver en negativ anmeldelse, at man selv skal være en meget god forfatter for at skrive sådan om andre. Jeg er ikke helt færdig med at tænke over det, men når jeg er kommet til et resultat vil svaret komme på denne FAQ-side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *