Københavner Shots – hjemstavnsdigtning

I den blog, der gik ned med tekniske problemer, omtalte jeg mine udgivelser efterhånden som de blev udgivet. Det er gået tabt, nu vil jeg i en række indlæg præsentere mit bagkatalog. Her er så den første bog jeg udgav, Københavner Shots, et forsøg på hjemstavnsdigtning for københavnere.

Om Københavner Shots

Københavner Shots forside
Forsiden til Københavner Shots

Den er let inspireret af Dan Turells Vangede Billeder, som var et af de store litterære hit, da jeg var ung. Jeg er selv opvokset næsten på Østerbro – min barndomsgade lå godt i K-distriktet, men bare i næste gade skiftede det til Østerbro. Så jeg har gået i en Østerbro-skole og gået til aktiviteter på Østerbro, men jeg føler mig lige så meget knyttet til Indre By. Læs lidt nærmere om min baggrund her.

Denne samling af tekster vil fortælle om, hvordan det har været at vokse op og stadig bo der. Jeg har stræbt efter at få det hele med, også bagsiden af medaljen, de sociale tabere i byen får ord med på vejen såvel som al gademusikken. Selv om det ikke skulle være om de sædvanlige turistattraktioner, har jeg alligevel medtaget et digt om Tivoli. Da Dyrehavsbakken er et typisk familieudflugtsmål har den også fået en tekst med. Og siden det er en bog af Dan Turell, der har inspireret mig, så har han fået et hyldestdigt. Selv H. C. Andersen får et ord med på vejen. Ellers er det om hvordan jeg oplever byen.

Bogens tilblivelse

Det var en af de første bøger jeg udgav. I første omgang var det som e-bog i 2012. Da var dette format nyt. Jeg modtog det med begejstring fordi jeg ikke havde råd til at udgive en trykt bog selv. Så kom print on demand, hvor bøgerne trykkes efterhånden som de bestilles, så vovede jeg at udgive den som trykt bog i 2015. Da det var den første udgivelse havde jeg ikke meget erfaring og havde ikke råd til en grafiker. Derfor lavede jeg en forside med en collage af fotos, som jeg selv havde taget i byen. Den er ikke verdens bedste forside, forhåbentlig er indholdet bedre.

Min promovideo af Københavner Shots

Jeg lavede også en promoveringsvideo, se den neden for. Det er en sammensætning af nogen fotos fra byen, hvor jeg læser udvalgte tekster op med musikunderlægning med den svenske jazzpianist Jan Johanson. Enkelt, men det virker. OBS! Det købelink jeg nævner i slutningen gælder ikke mere.

Overvejer du…?

Som mange andre selvudgivne bøger har den ikke vakt den store opmærksomhed, men i anledning af genoprettelsen af min blog har jeg nu henledt opmærksomheden på den. Den er nok især for os lokale. De få, der har læst den, har talt pænt om den.

Kunne du tænke dig at købe den?

Lyd- og ebogsudgave

Eller du kan bestille den til hjemlån på bibliotek.dk

Andre indlæg om mine udgivelser

Samlet præsentation af mit forfatterskab

Dette indlæg blev udgivet i Kortprosa, Lyrik, Mine udgivelser, Om forfatteren og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *