Kort Sagt

Forside til Kort Sagt
Forsiden til Kort sagt

Dette er min seneste udgivelse, en samling af korte digte med titlen Kort Sagt. Det bliver sidste indlæg om mit bagkatalog, bortset fra et om en bog med julehistorier. Det kommer, når vi er tæt på december. Fra nu af kommer der ellers først tilsvarende indlæg, når jeg udgiver noget nyt.

Køb den her

Eller bestil den til hjemlån

Korte rimede digte

Med denne udgivelse, som kom under coronanedlukningen 2021 er jeg hoppet ind i rækken af dem, der skriver korte digte, ofte tolinjede med et rim. Den blev især udøvet i Danmark af den norskfødte Johan Herman Wessel. Senere blev den udført af Piet Hein under pseudonymet Kumbel. Han kaldte dem for gruk.

Et eksempel på formen har jeg skrevet som bagsidetekst til denne bog:

Ævlen og bævlen siger ikke en pind,
få velvalgte ord går lige ind.

Jeg foregiver ikke, at jeg kan leve op til de to ovennævnte herrer, men jeg prøver at videreføre arven. Ofte husker vi visdommen, når den bliver sagt med få ord. Jeg står ikke på den bastante holdning, at ord ikke udtrykker noget som helst, som nogen mennesker bruger en masse ord på at argumentere for. Vi skal bare nogen gange lære at udtrykke os i korthed, fordi for mange ord kan kvæle indholdet. Korte digte er en god øvelse.

Øvelse i sangskrivning

Det har så også for mig været en god øvelse i at rime. Når man skriver sange har man brug for at kunne rime. Her kan disse korte digte være en god øvelse. For den sags skyld også hvis man bare vil skrive længere rimede digte. Det er en blød start, når man kun skal finde rim til to linjer – enkelte af dem er så på fire linjer. Hvis nogen er interesseret i min sangskrivning, se Mit Musikværksted og min sangskriverprofil på ReverbNation.

De urimede tekster

Så har jeg lavet en anden del af bogen, hvor det er urimede korte tekster. De kan have mere karakter af ordsprog eller aforismer. Hensigten er det samme som i de rimede, at få formidlet en sandhed. Det er på mange måder en svær genre, det er oftest svært at fatte sig i korthed. De gamle ordsprog har klaret tidens tand og er ofte en del af vores daglige sprog. Om det sker for mine tekster, det tør jeg ikke sige. Kort sagt: vores teksters skæbne kan ikke forudsiges.

Uddrag af Kort Sagt

Til sidst i bogen er der nogle tekster om jul og nytår. Så kan de gemmes til den rigtige tid på året.

Jeg lavede en lille video, hvor jeg læser et par tekster op. Den kan ses her til højre.

Køb den her

Eller bestil den til hjemlån

Andre indlæg om mine udgivelser

Samlet præsentation af mit forfatterskab

Dette indlæg blev udgivet i Lyrik, Mine udgivelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *