Ny samling af korte tekster?

At balancere til en samling af korte tekster.

Efter at have lavet indlæg om mine tidligere udgivelser er det tid at begynde at skrive noget om, hvad jeg har gang i for tiden. De korte tekster – digte, kortprosa, noveller – bliver man hurtigere færdig med end en roman. Så er det tid at overveje en ny samling af korte tekster – digtsamling, novellesamling.

Korte tekster i vore dage

Det svære ved korte tekster er, at der er ikke ret mange aviser og blade der trykker digte eller noveller i dag. Nogen gør, men de er ofte meget snævre i deres genreudvalg. Visse genrer – især de fantastiske genrer – har deres magasiner og antologier, hvor man kan få dem afsat. Nu er jeg jo selv kommet med i antologien Gaven Til Dig. Digtsamlinger og novellesamlinger er ikke bøger, der er salg i, heller ikke til bibliotekerne. Det har så ikke afholdt mig fra at udgive nogle.

I Internettets tid har de korte tekster dog fået nogle muligheder. Der er sider, hvor man kan publicere tekster. De sociale medier er også en god mulighed for at få dem ud. Jeg har selv brugt Instagram til dette formål, se mit indlæg om det.

Ny digtsamling?

Nu sidder jeg så alligevel og tænker: kan nogen af mine korte tekster samles i en ny bog? Det mest almindelige i dag er jo, at en sådan samling har et gennemgående tema. Tekstsamlinger med simpelthen bare en samling løsrevne tekster var mere almindelige før. Ikke fordi jeg påstår, at de er helt udgået. Mine tidligere samlinger er jo blevet til ved, at jeg har fundet tekster med et tema, der kan binde dem sammen.

Jeg har tænkt på en bog med rimede vrøvledigte, som jeg har skrevet en del af for at øve mig i at rime og holde versefødder. Det er der jo andre digtere, der har gjort. Jeg har endda fundet på en titel, som jeg synes er smart – Gøgl og Gokke.

Jeg skriver også for tiden digte, der er baseret på den græske mytologi. De græske guder er rammende personliggørelser af det, som de er gud for. Det er nok også helt oplagt at samle dem. Men andre digte er lidt svære at finde et sammenbindende tema i.

Ny novellesamling?

Så er der novellerne. Jeg har skrevet en historisk novelle, som foregår i starten af det 19. århundrede. Hvis jeg kunne få ideer til flere historiske noveller, så kunne de jo samles. En er jo bare ikke nok. Jeg sidder også med en urtidshistorie om en, der opdager ilden. Det kunne vel gå for en historisk fortælling. Desuden også nogle, der ligger mere i samme boldgade som min samling Naboskab, blandt andet en historie om en, der rejser hjem på tomlen og kommer op og køre med en ubehagelig type. Jeg har også et par enkelte, der kunne gå for Young Adult.

Der er også noveller jeg arbejder på, men det vil jeg skrive om i kommende indlæg. Jeg sidder også med sangtekster, men det har sin egen kanal, se min profil på ReverbNation.

Ja, korte tekster er overkommelige, men en ny samling af korte tekster, det er næsten en raketvidenskab.

Se mine andre projekter.

Dette indlæg blev udgivet i Forfatterliv, Mine skriveprojekter, Refleksioner om litteratur og skrivning og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *