Gaven til dig fra Danmarks mindre kendte forfattere

Gaven til dig fra Danmarks mindre kendte forfattere, en antologi fra Underskoven
Forsiden af Gaven til dig fra Danmarks mindre kendte forfattere

Så blev den præsenteret på Forfatterforeningens lokaler, Strandgade 6 på Christianshavn torsdag d. 17. september, en bog som nogen af os har ventet på, en antologi med tekster af ikke så kendte forfattere. Ja, titlen er Gaven til Dig fra Danmarks mindre kendte forfattere, og nu hvor jeg har prøvet at have bogen i hånden må jeg sige: hvilket smukt design. Alene forsiden, som du ser til venstre, men også hele trykket, designet, følelsen af at have den i hånden. Stor tak til redaktionen Bo Lillesøe, Martin Simonsen, Nikolaj Kristian Carlsen og Thurston Magnus for at gøre den mulig.

Køb bogen her

Arrangementet

Selve eftermiddagen forløb i en god atmosfære i de fornemme lokaler, der har været beboet af både Tordenskjold og Grundtvig. Vi indledte med at møde op og få et eksemplar af bogen, hvorpå Bo åbnede ballet med at fortælle om tilblivelsen og hvordan den havde været længe undervejs på grund af coronakrisen. Vi fik skålet for den med champagne.

Så kom den lange oplæsningssession, hvor hver af de forfattere, der var repræsenterede i antologien, læste deres tekster op, og hvor var der mange gode. Det er svært at nævne nogen enkelte, så gode var de. Atmosfæren var god og varm og præget af stor glæde over den ny antologi.

Se billeder fra dagen.

Nærmere omtale af Underskoven

Adskillige deltagerne kendte jo hinanden, vi har kommet i Underskoven. Den er nærmere omtalt i indlægget Oplæsning for åben mikrofon. Det er et forum for oplæsning i København, der har åben mikrofon den første torsdag i måneden. Det blev startet i 2004 af Bo Lillesøe, der har udgivet adskillige bøger og beskæftiget sig med den japanske digtform haiku. Han kører det stadig med Nikolaj Kristian Carlsen, der er fotograf og skriver klassisk udformede digte. Det har tidligere været i Huset i København, men nu er det i Vesterbro Kulturhus.

Nærmere omtale af Gaven til dig fra Danmarks mindre kendte forfattere.

Underskoven har tidligere udgivet tre antologier. Nu er det så blevet til den fjerde. Der er så i alt 35 bidragydere, forfattere og illustratorer. I forhold til de tidligere er der flere prosatekster i form af noveller. Det er en god ting i en tid hvor noveller har det svært. Som ovenfor nævnt tør jeg ikke nævne navne, da alle teksterne er gode på hver deres måde. Ja, denne blogs ejer har også to tekster med, jeg håber også de er gode he he. Der er både de frie digte, som de fleste digte jo er i dag. Der er klassisk formede med rim, sågar en sonetkrans og selvfølgelig den japanske form haiku. Det er mangfoldige emner der tages op, både personlige og aktuelle, og når man læser er det som en tur i sindet krinkelkroge.

Ja, den kan anbefales som en hilsen fra den del af det litterære landskab, der ikke er så synligt, men har meget godt at byde på.

Køb bogen her

Dette indlæg blev udgivet i Boganbefaling, Kortprosa, Lyrik, Om forfatteren og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *